Bloedgroepen Dieet - Genotype Dieet

Post Reply
User avatar
johanna
Site Beheer
Posts: 116
Joined: 04 Nov 2015, 13:01
spam_protection: Green
Location: Arnhem, the Netherlands
Contact:

Bloedgroepen Dieet - Genotype Dieet

Post by johanna »

Hallo allemaal,
Hier is mijn persoonlijke verhaal over hoe belangrijk het is om de juiste dingen te eten en te drinken. En als je dat doet, dat je dan vanzelf afvalt.
Ik heb mijn hele leven al moeite gehad om op gewicht te blijven. Toen ik jong was at ik heel veel zoete dingen. Dat had er mee te maken dat er niet genoeg "zoete" dingen in mijn leven waren.
Langzaam aan werd ik steeds dikker. Op een gegeven moment ging ik op dieet.
Ik kan redelijk makkelijk een dieet volgen. Heel veel discipline en een doel voor ogen en dan vond ik het niet zo moeilijk.
Maar ja daarna at ik weer normaal, inclusief het eten van zoete dingen.
Dan kwam ik weer aan natuurlijk en ging weer een dieet volgen. Dat was natuurlijk helemaal niet goed voor mijn lichaam en je krijgt dan het bekende jojo effect.
Ik moest leren om mijn leven en mijn lichaam te vullen met andere dingen. Leren dat liefde en begrip voor mezelf en kennis over mezelf me verder zouden helpen.
Dat gebeurde toen ik begon met cursussen astrologie. Ik leerde wie ik was en waarom ik hier op Moeder Aarde ben. Ik leerde ook om meer van mezelf te houden.
Maar ik was nog steeds te dik.

Image

Pas in 2007 vond ik een manier om af te vallen op een goede en gezonde manier.
Ik begon met het Bloedgroepen Dieet. Het is niet echt een dieet, maar meer een andere manier van eten. Gebaseerd op je bloedgroep. Het was het eerste dieet waarvan ik dacht dat het werkelijk zou helpen.
De Canadese dokter Peter D'Adamo heeft deze levenstijl uitgevonden. http://www.dadamo.com/
Er is een grote gemeenschap van mensen die je kunnen helpen: http://www.dadamo.com/cgi-bin/Blah/Blah.pl?
Het boek heet "Het Bloedgroep Dieet". Het is uit 1997 en is vertaald in heel veel talen.
Ik begon dit dieet te volgen en zonder honger te hebben, alleen door de juiste dingen te eten en drinken, viel ik 11 kilo af. Toen stopte het. Ik was er erg blij mee, maar ik was nog steeds te dik.
Maar ik voelde me zoveel beter, dus ik ging door met eten volgens dit bloedgroepen principe. Een paar jaar later ging ik over maar het Genotype Dieet, ook van Dr. Adamo. Dat is nog meer gespecialiseerd en gebaseerd op je genen en je dna.
Ik besloot om me even niet te richten op afvallen, maar gewoon te proberen om dit goed te volgen en me beter te voelen.
Als je te dik bent dan is dat niet alleen omdat je te veel eet. Er zijn vaak complexe oorzaken waarom je te dik bent.

Image

Ik ben erg gevoelig en ik wist dat mijn overgewicht te maken had met het feit, dat ik me beschermde tegen de buitenwereld. Met de jaren echter werd ik sterker. En begin 2015 voelde ik dat ik weer een stapje verder zou kunnen gaan in mijn strijd om mijn overgewicht te verliezen. Maar hoe zou ik dat doen?
Ik besloot om meer groenten te gaan eten en minder koolhydraten en ik liet door Dr. Adamo een helemaal op mij gericht voedingsdieet maken (Swami Xpress).
Het probleem was alleen dat ik niet echt van groenten hou. Dus hoe kan ik er dan meer van binnenkrijgen? Ik kocht een blender en en deed groene groenten (broccoli, andijvie, spinazie, paksoy, boerenkool) samen met water in de blender. Op die manier kon ik de groenten drinken. Het is een prachtige oplossing.
Dat drink ik dan gedurende de dag en 's avonds eet ik gewoon mijn avondmaaltijd met veel groenten. Ik zorg dat ik zeker 400 gram groenten per dag eet en drink.
Ik ben op deze manier nu 22 kilo kwijt geraakt. Ik ben er nog niet, maar ik ga af op mijn gevoel en ik voel me al zoveel beter!

Dus als je worstelt met je gewicht, begin dan gewoon met het bloedgroependieet. Het kost tijd, maar je zult je zoveel beter voelen!
Hier zijn foto's van mij van 2002 tot 2015. :D
Afvallen--smaller.jpg
Johanna
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply